Diferențe între saltelele cu spumă de memorie și cele cu spumă poliuretanică

Diferențe între saltelele cu spumă de memorie și cele cu spumă poliuretanică

Ești în căutarea unei saltele cu spumă, dar nu știi dacă cele cu placă poliuretanică sau cu memory foam sunt mai potrivite pentru tine? Deși ambele tipuri de saltele sunt fabricate din spumă, există diferențe considerabile între acestea, care îți pot afecta decizia de achiziție.

 

În continuare îți prezentăm care sunt cele mai importante diferențe între o saltea cu spumă de memorie și una cu spumă poliuretanică.

 

 

Caracteristici principale la o saltea cu spumă poliuretanică

 

Spuma poliuretanică are o densitate mai mare decât cea cu memorie, fiind apreciată pentru durabilitatea ei ridicată.

 

Prin urmare, o saltea spumă poliuretanică este apreciată de către persoanele care își doresc un suport mai ridicat pe durata somnului. Aceasta rezistă la deformare, este durabilă și versatilă, fiind disponibilă într-o varietate de combinații, pentru a se adapta diferitelor preferințe de somn.

 

În magazinul nostru găsești saltele cu spumă poliuretanică cu celulă deschisă, ce permit circulația aerului și împiedică formarea umezelii. Un astfel de model este salteaua Tirena, care se evidențiază prin elasticitatea ridicată și oferă un confort ridicat la nivelul întregului corp.

 

Îți dorești o saltea moale, medie sau ridicată? Indiferent de nevoile tale, salteaua Combo Foam Resta este perfectă pentru tine. Aceasta poate fi configurată în fermitatea dorită, pentru a beneficia de un suport adecvat în timpul somnului. Ca atare, poți alege o densitate de 3030, 3035 sau 3040 kg/mc, fără să fie influențat costul de achiziție.

 

 

Caracteristicile unei saltele cu spumă de memorie

 

Spuma cu memorie este realizată din spuma poliuretanică moale, care se remarcă prin caracteristici speciale, precum viscoelasticitatea ridicată. Astfel, ea reacționează la căldura corpului și se modelează în funcție de aceasta.

 

Ca atare, o saltea spumă de memorie îți va oferi un suport personalizat pe durata somnului, distribuind în mod uniform presiunea. Atunci când te ridici de pe acest tip de saltea, ea va reveni la forma inițială, fără să se deformeze, menținându-și proprietățile o perioadă îndelungată.

 

Dacă îți dorești o saltea care să îți ofere un confort personalizat, adaptat la nevoile tale de odihnă, atunci salteaua cu spumă de memorie este potrivită pentru tine.

 

Aceasta reduce punctele de presiune, distribuie uniform greutatea corpului și ameliorează durerea de spate. În plus, ea este recunoscută și pentru absorbția mișcării, putând fi utilizată cu succes de către cupluri și persoanele cu un somn agitat.

 

Avem pentru tine o varietate de saltele cu spumă de memorie, cu diferite zone de confort sau variante hibride, ce includ arcuri individuale în compoziție. Spre exemplu, Salteaua Sky Memory Pocket are o structură din placă de poliuretan, strat cu spumă de memorie și strat cu arcuri împachetate individual, de 18 centimetri.

 

Atât spuma poliuretanică, cât și cea cu memorie, îți oferă avantaje, iar alegerea dintre cele două se poate face doar ținând cont de preferințele și nevoile tale. Dacă îți dorești un confort personalizat și o distribuție uniformă a presiunii, spuma cu memorie poate fi exact ceea ce cauți, în timp ce persoanele care au nevoie de o suprafață mai fermă, pot opta pentru saltelele cu spumă  poliuretanică.