Somiera: Ce rol îndeplinește și cum o alegi pe cea potrivită?

Somiera: Ce rol îndeplinește și cum o alegi pe cea potrivită?

Salteaua pe care dormi influențează decisiv calitatea somnului, dar nu este singura care contează. Alegerea unei somiere potrivite este la fel de importantă, aceasta contribuind semnificativ și la prelungirea duratei de viață a saltelei.

 

Descoperă în articolul nostru de ce ai nevoie de o somieră de calitate și cum o alegi pe cea potrivită.

 

 

Care este rolul unei somiere?

 

Somiera are rolul de a oferi suport și confort în timpul odihnei. Aceasta menține integritatea saltelei și distribuie uniform greutatea corpului. Astfel, ea preia din impactul corpului asupra saltelei și oferă coloanei vertebrale o susținere adecvată.

Atunci când dormi pe o somieră nepotrivită, este posibil să simți că te scufunzi în saltea sau să fii deranjat de fiecare mișcare a partenerului. O somieră de calitate elimină aceste probleme, distribuie uniform greutatea și amortizează mișcările.

Un alt rol al somierelor este de a asigura o bună circulație a aerului. Astfel, este îmbunătățită durabilitatea saltelei, fiind prevenită formarea mucegaiului.

 

 

Tipuri de somiere pe care le poți alege

 

În funcție de mobilitatea lor, se evidențiază 3 tipuri de somiere, după cum urmează:

 

  • Somierele fixe

 

Acestea oferă saltelelor un suport fix, fiind prevăzute cu lamele aplicate sau încastrate. Dacă îți dorești o somieră durabilă, pe care să o poți utiliza o perioadă îndelungată, îți recomandăm să optezi pentru un model cu lamele încastrate.

Pe Saltele-Online.ro găsești Somiera metalică Komfort, care este realizată cu lamele din lemn de fag, pe suport metalic. Lamele încastrate îi oferă o flexibilitate și o rezistență ridicate, previn apariția zgomotelor neplăcute și susțin adecvat corpul.

Totodată, somierele fixe pot fi tapițate, pentru a oferi un plus de confort. Acestea sunt confecționate tot din lemn sau metal, dar sunt acoperite cu un material textil, având o durabilitate sporită. Spre exemplu, la baza de pat din metal învelită cu damasc matlasat, beneficiezi de o garanție de 10 ani, fiind un produs destinat unei utilizări îndelungate.

 

  • Somierele rabatabile

 

Acest tip de somiere se remarcă prin lamelele elastice, dispuse pe un cadru metalic, care se ridică și îți oferă acces la spațiul de depozitare de sub saltele.

 

  • Somiere ajustabile

 

Asemeni celor rabatabile, și somierele ajustabile sunt echipate cu lamele elastice, așezate pe un cadru metalic. Acestea pot fi reglate manual sau electric, pentru a fi ajustate în diferite zone ale corpului.

 

 

Ce criterii sunt importante în alegerea unei somiere?

 

Atunci când vrei să achiziționezi somiere, ține cont de materialul din care sunt confecționate. De o popularitate ridicată se bucură cele cu profil din metal, care sunt mai ușoare și cu o durată de viață ridicată.

În ceea ce privește mărimea, aceasta se alege în funcție de cea a patului și a saltelei, fiind disponibile dimensiuni cuprinse între 80 – 220 cm X 200 cm.

Nu exclude criteriile de funcționalitate, întrucât o somieră de calitate trebuie să ofere o susținere corespunzătoare. Aceasta este echipată cu lamele care nu scârțâie, ce asigură saltelei o bună ventilație și îi îmbunătățește durabilitatea.

Cu o somieră de calitate, o saltea potrivită și niște perne ortopedice, ești echipat corespunzător, pentru a te bucura de un somn odihnitor.

Fie că îți dorești o somieră cu lamele întrepătrunse, fie una tapițată, în magazinul nostru găsești modelul potrivit, ce poate fi fabricat în dimensiunea de care tu ai nevoie, pentru a deveni o parte integrantă a sistemului tău perfect de dormit.