Perna ortopedică sau tradițională? Care este cea mai bună pentru tine?

Perna ortopedică sau tradițională? Care este cea mai bună pentru tine?

Inovațiile tehnologice se reflectă în toate aspectele vieții noastre, inclusiv în produsele utilizate pentru odihnă. Acum ai la dispoziție o varietate de perne și saltele din materiale inovatoare, menite să îți ofere o experiență personalizată de somn.

 

La capitolul perne, se remarcă cele ortopedice, care îți promit o noapte liniștită, lipsită de dureri de gât și disconfort.

 

 

Prin ce se diferențiază pernele ortopedice de cele tradiționale?

 

După cum sugerează și denumirea ei, o pernă ortopedică oferă un suport ortopedic, prin care asigură o aliniere corectă a coloanei vertebrale în timpul somnului. Spre deosebire de o pernă obișnuită, aceasta menține o postură adecvată și reduce tensiunea de la nivelul gâtului sau al umerilor.

 

Dacă pernele tradiționale sunt umplute cu puf sau pene, cele ortopedice sunt realizate din spumă cu memorie sau latex, ce se adaptează la forma corpului și oferă un suport ferm.

 

 

Avantajele pernelor ortopedice

 

Senzația de moliciune oferită de o pernă cu puf poate părea de neegalat, însă beneficiile unor perne ortopedice nu pot fi ignorate. Cel mai important avantaj al acestora din urmă este sprijinul adecvat, prin care aliniază corespunzător coloana vertebrală și elimină presiunea.

 

Odată cu eliminarea presiunii, dispar durerea și tensiunea de la nivelul gâtului. Pe cât de confortabile pot părea pernele obișnuite, acestea pot cauza dureri cervicale, de umeri sau de spate. Înlocuirea lor cu perne ortopedice îți poate aduce somnul liniștit pe care ți-l dorești.

 

Lipsa unei alinieri corecte a spatelui nu creează doar durere, ci și obstrucționarea căilor respiratorii. Neplăcutul sforăit, cu care îți deranjezi partenerul, poate fi ameliorat cu o pernă ortopedică.

 

 

Avantajele pernele tradiționale

 

Familiaritatea pernelor tradiționale este de neînlocuit pentru mulți utilizatori. Moliciunea lor amintește de perna bunicii, oferind confortul cu care te-ai obișnuit.

 

În plus, ele sunt disponibile într-o varietate de materiale, precum puf, pene, lână sau umplutură sintetică. Un alt avantaj al lor este dat de flexibilitatea ridicată, fiind potrivite persoanelor care își schimbă des poziția de somn.

 

Iar dacă senzația de scufundare, după o zi obositoare, este exact ceea ce îți dorești, atunci îți va fi greu să înlocuiești perna tradițională. Cu toate acestea, există anumite situații în care utilizarea ei îți poate afecta calitatea somnului.

 

 

Cum alegi perna potrivită pentru tine?

 

Așa cum procedezi când alegi o saltea cu spumă de memorie, alegerea pernelor trebuie să țină cont de starea ta de sănătate și de preferințele tale. Oricât de prețioasă este îmbrățișarea oferită de o pernă tradițională, aceasta nu trebuie îți afecteze sănătatea.

 

Ca atare, dacă te trezești cu dureri de gât sau ai probleme la nivelul coloanei vertebrale, pernele ortopedice sunt cea mai bună alegere pentru tine. Ele pot fi recomandate în cazul unor probleme specifice de sănătate sau persoanelor care au suferit o intervenție chirurgicală și se află în perioada de recuperare.

 

Menținerea unei poziții corecte a coloanei pe durata somnului evită tensiunea și susține procesul de vindecare. În plus, dacă senzația de moliciune oferită de o pernă tradițională nu este pe gustul tău, atunci poți acorda o șansă unei perne ortopedice.

 

Obișnuiești să îți schimbi des poziția în timpul somnului? Atunci poți folosi perna Memory Latex Ergnomica, care este perfectă pentru două poziții de somn diferite. Aceasta se adaptează la forma corpului tău, susține coloana vertebrală, elimină durerea și îți asigură un somn sănătos și odihnitor.

 

Cât timp iei în considerare preferințe tale de somn și starea de sănătate, vei găsi perna perfectă, care să îți asigure confortul de care ai nevoie.