Top 5 inovații aduse saltelelor, ce îmbunătățesc considerabil calitatea somnului

Top 5 inovații aduse saltelelor, ce îmbunătățesc considerabil calitatea somnului

Tehnologia inovează toate aspectele vieții, inclusiv produsele pe care le utilizăm pentru a ne bucura de un somn odihnitor. Astăzi avem la dispoziție o varietate de saltele și toppere, realizate din materiale de calitate, prietenoase cu mediul, ce răspund întru totul nevoilor și preferințelor noastre.

 

Apariția saltelelor cu spumă de memorie, este, fără îndoială, una dintre cele mai importante inovații din domeniu. Fiind un material viscoelastic, spuma se adaptează la forma corpului și oferă o experiență personalizată de somn. Totodată, aceasta reduce durerea de spate și permite o aliniere corespunzătoare a coloanei vertebrale. 

 

Folosirea spumei cu memorie nu este singura inovație din industria saltelelor și a topperelor. Citește mai departe care sunt alte noutăți și tendințe, ce au transformat semnificativ modul în care percepem confortul din timpul somnului

 

 

1. Materiale de calitate, prietenoase cu mediul

 

Producătorii de saltele și toppere investesc în dezvoltarea unor materiale calitative, care sunt eco-friendly și oferă utilizatorilor un confort ridicat. Ca atare, acum poți alege saltele realizate din materiale organice, care nu sunt dăunătoare mediului înconjurător.

 

În plus, acestea sunt mai puțin susceptibile pentru a cauza iritații sau alergii cutanate, oferind condiții optime pentru un somn odihnitor.

 

Spuma cu memorie se află, fără îndoială, în topul materialelor de calitate, fiind regăsită la multe saltele din magazinul nostru. Alături de acestea, iată care sunt alte materiale, ce se evidențiază prin proprietățile lor unice:

 

  • Latexul

 

Latexul este un material natural, obținut din seva arborelui de cauciuc, apreciat pentru proprietățile lui hipoalergenice și a durabilității ridicate.

 

Acesta oferă un confort ridicat, contribuind la ameliorarea durerilor de spate. Pe Saltele-Online.ro găsești atât saltele ce conțin doar latex, ci și în combinație cu alte materiale, precum Salteaua King Line Princess. Aceasta include în compoziție spumă cu memorie și latex, fiind un produs cu două fețe, perfect pentru nopțile calde de vară și pentru cele reci de iarnă.

 

  • Arcurile din oțel împachetate individual

 

Saltelele cu arcuri fabricate astăzi diferă de cele ale bunicilor, care creau neplăcutul efect de val. Astfel, ele sunt realizate din materiale durabile, precum oțelul, care le oferă o rezistență ridicată.

 

În plus, sunt împachetate individual, în săculeț textil, pentru a oferi utilizatorilor un suport adecvat în timpul somnului. Spre exemplu, salteaua Aruba Pocket conține un suport de arcuri împachetate individual, din sârmă de arc oțelit, alături de o placă de ULTRAFLEX, ce îi oferă o fermitate medie și un confort ridicat.

 

  • Fibra de cocos

 

Fibra de cocos este utilizată la producerea de saltele pentru copii și nu numai. Aceasta este eco-friendly și conferă fermitate, dar și bune proprietăți de circulație a aerului.

 

În cazul în care ești în căutarea unei saltele pentru copii, îți recomandăm modelul cocos Evo, care asigură celor mici condiții optime pentru un somn odihnitor.

 

Aceasta nu permite dezvoltarea acarienilor, este stabilă termică, nu păstrează mirosurile neplăcute și poate fi spălată cu ușurință.

 

Fibra de cocos se regăsește și la Salteaua cu materiale BIO antitres cocos Latex, ce oferă o fermitate medie și are în compoziție straturi de latex natural, alături de straturi de cocos. Printre beneficiile acesteia se află cel de reducere a stresului, grație materialelor ce previn tensionarea organismului.

 

  • Ortocelul


Ortocelul este un material conceput prin tehnologia de celule intercomunicante, care se aseamănă cu latexul. Acesta asigură o bună circulație a aerului în interiorul saltelei și previne excesul de umiditate. De asemenea, este un material ortopedic cu o fermitate medie, realizat din materiale non-invazive pentru om și animale.

Dacă îți dorești o saltea cu ortocel, care să îți asigure o fermitate medie, poți alege Saltea fitness 4M soft, care mai are în compoziție memory foam și fibra de cocos.

 

  • Husa din cașmir

 

Există multe materiale prezente în husele saltelelor din magazinul nostru, fiecare cu proprietăți unice. Cașmirul se numără printre acestea, fiind un material luxos, moale și deosebit de pufos, ce oferă un confort excelent în orice anotimp.

 

Somnul devine un răsfăț suprem, atunci când dormi pe salteaua cu memory foam Yoga Balance, ce include o husă din cașmir, o placă din latex de 4 centimetri, o placă de memory foam, tot cu o grosime de 4 centimetri și o placă Activeflex de 18 centimetri. 

 

Aceasta este perfectă pentru persoanele care transpiră excesiv pe durata nopții, își doresc un suport ferm sau suferă de probleme ale coloanei vertebrale.

 

  •  Husa cu ioni de argint

 

Prezența ionilor de argint în husa saltelelor le conferă proprietăți, antimicrobiene, antistatice și antialergice. Spre exemplu, salteaua Silver Memory 7 zone se remarcă atât prin cele 7 zone de confort, fiind o alegere excelentă pentru a reduce durerea de spate, cât și prin husa cu ioni de argint, care împiedică dezvoltarea bacteriilor.

 

 

    2. Funcții inteligente

       

      Funcțiile inteligente ne ușurează considerabil viața, chiar și în ceea ce privește somnul. Cu toate că includerea lor la saltele nu este încă foarte populară astăzi, cu siguranță va deveni o normalitate.

       

      Prin urmare, saltelele cu funcții inteligente includ senzori avansați, care detectează și monitorizează poziția și mișcarea corpului în timpul somnului.

       

      De asemenea, ele sunt însoțite de aplicații, prin care îți poți monitoriza mult mai eficient somnul și identifica modalități de îmbunătățire. Astfel, persoanele care se confruntă cu tulburări de somn vor avea o perspectivă mult mai clară asupra ritmului de somn și a frecvenței trezirilor.

       

      Tot prin utilizarea unei aplicații, există saltele care îți permit să alegi temperatura preferată pentru o parte a saltelei.

       

      Cu o astfel de saltea, te vei putea bucura de o experiență de somn îmbunătățită, adaptată la nevoile tale. 

       

       

        3. Tehnologii de răcire și de reglare a temperaturii

           

          Supraîncălzirea este o problemă cu care se confruntă multe persoane în timpul nopții, ce afectează calitatea somnului. O saltea cu memorie dispune, spre exemplu, de tehnologie de răcire, ce menține o temperatură optimă, chiar și în cele mai călduroase nopți.

           

          Alte saltele au în compoziție straturi de gel, prin care absorb căldura și asigură o suprafață răcoroasă de somn. Salteaua Latex Combo are o placă din Latex Gel, cu o grosime de 6 centimetri, care scade temperatura în zona de contact cu corpul.

           

          De altfel, gelul este prezent și în compoziția unor perne, precum este Perna Cool Gel, ce oferă un control mai bun al temperaturii, prin prevenirea încălzirii excesive.

           

           

            4. Adaptabilitate crescută

               

              O altă tendință tot mai întâlnită la saltelele produse astăzi este accentul pus pe adaptabilitate. Astfel, fie că îți dorești saltele sau toppere, poți alege modele cu o fermitate adaptată nevoilor tale de somn, care să îți ofere confortul de care ai nevoie.

               

              Fermitatea saltelei se alege în funcție de greutatea corporală și de problemele de sănătate cu care te confrunți. O saltea cu mai multe zone de confort poate oferi un suport adecvat întregului organism, pentru a reduce punctele de presiune și disconfortul.

               

               

                5. Straturi multiple și variante de saltele hibrid

                   

                  Saltele alcătuite doar din spumă sau doar din latex nu sunt potrivite pentru tine? Ei bine, atunci poți alege un model hibrid, ce combină diferite materiale, pentru a oferi exact suportul pe care îl dorești.

                   

                  În magazinul nostru găsești astfel de saltele, ce îmbină latexul cu spuma cu memorie și cu arcurile împachetate individual, pentru a beneficia de cele mai noi tehnologii de pe piață.

                   

                  Alegând o saltea hibrid, beneficiezi de suportul specific spumei cu memorie, dar și de rezistența latexului și de stabilitatea și ventilația arcurilor. În plus, aceste saltelele pot avea zone de confort diferențiate, pentru  o aliniere corectă a coloanei vertebrale și eliminarea durerii.

                   

                  Descoperă colecția de saltele din magazinul nostru, care îmbină avantajele acestor inovații și tendințe, pentru a alege modelul potrivit, adaptat nevoilor tale de fermitate și confort.