10 lucruri interesante despre spuma cu memorie

10 lucruri interesante despre spuma cu memorie

Te-ai gândit să achiziționezi o nouă saltea, iar spuma cu memorie ți-a captat atenția? Atunci este momentul să afli mai multe despre acest material, preferat, printre altele, pentru confecționarea saltelelor, a pernelor și a topperelor.

 

Iată care sunt 10 lucruri interesante despre spuma cu memorie:

 

 

  1. Se ajustează la forma corpului tău

Dacă nu ai folosit până acum o pernă cu memorie, vei fi surprins de cât de confortabilă este aceasta, datorită faptului că se adaptează la forma corpului tău. Materialele utilizate la fabricarea spumei cu memorie își adaptează forma în funcție de căldura corpului.

 

Tocmai de aceea, pernele și saltelele cu spumă de memorie sunt flexibile și se mulează în jurul corpului pe durata somnului. Când te ridici de pe o astfel de saltea, vei observa că aceasta revine la forma inițială.

 

 

  1. Este hipoalergenică

 

Dacă ai o sensibilitate la alergeni, poate fi dificil pentru tine să găsești salteaua potrivită. Spre deosebire de cele obișnuite, care ascund praf și acarieni, saltelele cu spumă de memorie împiedică acumularea acestora. Prin urmare, ele sunt perfecte pentru persoanele cu alergii.

 

 

  1. Elimină disconfortul din timpul somnului

 

Nu de puține ori se întâmplă să te trezești cu dureri de spate atunci când dormi pe o saltea nepotrivită. Dat fiind faptul că spuma de memorie distribuie uniform greutatea corpului și elimină punctele de presiune, te vei putea bucura de un somn odihnitor.

 

Prin urmare, salteaua cu memorie este perfectă pentru tine și în cazul în care suferi de dureri lombare.

 

 

  1. Nu transmite mișcările

 

Dacă dormi cu o persoană care se trezește des sau are un somn mai agitat, vei fi deranjat de transferul de mișcare în cazul unei saltele obișnuite. De aceea, ai nevoie de una cu spumă de memorie, care nu transmite mișcările.

 

 

  1. Concepută de NASA în anii ‘60

 

Spuma cu memorie a fost creată de NASA în ’60, pentru a-i ajuta pe astronauți să reducă impactul aterizărilor. Nu a mai durat mult până când potențialul uriaș al acesteia a fost descoperit, fiind nelipsită din cele mai îndrăgite produse pentru un somn odihnitor.

 

 

  1. Este un material sintetic, lipsit de compuși toxici

 

Cu toate că spuma cu memorie este un material sintetic, aceasta este lipsită de compuși toxici, care să dăuneze mediului sau sănătății tale. De aceea, te poți înconjura cu încredere de perne și saltelele din spumă, fără să îți faci griji de posibile efecte negative.

 

 

  1. Potrivită pentru toate pozițiile de somn

 

Preferi să dormi pe o parte sau pe stomac? Indiferent de preferințele tale, spuma cu memorie oferă corpului tău susținerea de care are nevoie și reduce presiunea.

 

 

  1. Eliberează un miros specific, care dispare în câteva zile

 

Imediat ce ai achiziționat o saltea cu spumă de memorie, vei remarca un miros pronunțat, care poate fi deranjant. Acesta însă dispare după câteva zile de la instalarea saltelei. De ajutor poate fi să aerisești mai mult dormitorul.

 

 

  1. Disponibilă într-o varietate de densități

 

Densitatea spumei se măsoară în greutate, iar cu cât aceasta este mai mare, vei avea o susținere bună a corpului. Saltelele cu densități mai mari sunt recomandate persoanelor cu dureri de spate și care doresc un plus de fermitate pe durata somnului.

 

 

  1. Grosimi diferite, pentru a se adapta tuturor preferințelor de somn

 

La fel ca densitatea, și grosimea unei saltele poate varia. Alege o saltea mai înaltă, dacă vrei să beneficiezi de un confort ridicat. Ai la dispoziție saltele cu straturi multiple, precum cele de confort, suport, aerisire sau protecție. Astfel, alături de stratul de spumă, o saltea poate include în compoziție și alte materiale, care să îi îmbunătățească calitatea.