10 motive pentru care merită să alegi saltele ortopedice

10 motive pentru care merită să alegi saltele ortopedice

Dacă te confrunți cu dureri în timpul nopții sau la trezire, ai putea avea nevoie de o nouă saltea, iar cele ortopedice pot fi o alegere excelentă. Apreciate pentru că sprijină corpul să ajungă într-o poziție corectă, ele sunt potrivite persoanelor cu probleme ale sistemului musculo-scheletal și tuturor celor care își doresc un somn odihnitor.

Iată care sunt 10 beneficii pe care utilizarea unor saltele ortopedice ți le oferă:

 

1. Alinierea corectă a coloanei vertebrale

 

Alinierea corectă a coloanei vertebrale este unul dintre principalele beneficii oferite de saltelele ortopedice. Astfel, ele sunt concepute pentru a oferi coloanei o susținere adecvată, favorizând prevenirea durerilor de spate.

Asigură-te că alegi o saltea cu o fermitate potrivită pentru greutatea ta corporală. Unele modele sunt ferme, în timp ce altele sunt extra ferme.

Fermitatea diferă și în funcție de materialele folosite, putând alege o saltea latex, cu arcuri individuale, cu spumă cu memorie sau cu umplutură naturală.

 

2. Reducerea punctelor de presiune

 

Datorită faptului că distribuie uniform greutatea corpului, salteaua ortopedică reduce punctele de presiune și previne disconfortul sau durerile. De aceea, ea poate fi utilizată de sportivi sau persoanele care se recuperează după diferite accidente.

 

3. Corectează problemele de postură

 

Dacă ai o problemă de postură, medicul îți poate recomanda folosirea unei saltele ortopedice. Indiferent dacă optezi pentru o variantă cu spumă de memorie sau pentru una cu un nivel ridicat de fermitate, acesta va îmbunătăți postura.

Coloana vertebrală și musculatura spatelui sunt perfect susținute în timpul somnului, contribuind astfel la prevenirea durerilor.

 

4. Ameliorează durerile de spate

 

Suferi de dureri de spate sau de articulații? Atunci o saltea ortopedică poate fi exact ce îți trebuie. Aceasta conferă spatelui o susținere suplimentară, în timp ce suprafața ei fermă contribuie la ameliorarea durerilor și elimină tensiunea musculară.

 

5. Sprijină recuperarea în perioada post operatorie

 

Nevoile tale de somn se modifică în perioada post operatorie. De aceea, dacă ai suferit o intervenție chirurgicală, leziuni ale coloanei vertebrale sau fracturi, ai nevoie de o saltea solidă, care să favorizeze recuperarea.

Alege o saltea cu o fermitate ridicată, care să îți susțină corpul pe durata vindecării și să îți asigure un somn odihnitor.

 

6. Adaptarea la forma corpului

 

O altă calitate a saltelelor ortopedice este adaptabilitatea la forma corpului, pentru a oferi un suport personalizat. Astfel, greutatea corporală este distribuită uniform, iar tu te poți bucura de un somn odihnitor, fără disconfort.

 

7. Împiedică propagarea mișcării

 

Dacă obișnuiești să te miști des în timpul somnului, este posibil să îți deranjezi partenerul. Cu o saltea ortopedică, elimini această problemă, deoarece împiedică propagarea mișcării.

Spre exemplu, salteaua ortopedică cu arcuri Memory Super Ortopedică dispune 4 centimetri de spumă de memorie și benzi din spumă poliuretanică între arcuri, care împiedică transmiterea mișcărilor.

 

8. Fermitate ridicată

 

Fermitatea mai mare a saltelei este importantă, mai ales dacă suferi de afecțiuni musculo-scheletale, ai o greutate corporală ridicată sau obișnuiești să dormi pe burtă.

Dacă îți dorești o saltea superortopedică, cu o fermitate sporită, îți recomandăm salteaua ortopedică Lux, care îți sprijină coloana vertebrală, fiind un model cu două fețe, de vară și de iarnă.

 

9. Îmbunătățirea calității somnului

 

Grație materialelor de înaltă calitate și alinierii corecte a coloanei vertebrale, saltelele ortopedice asigură un somn odihnitor, chiar și persoanelor cu dureri lombare și articulare. Suportul adecvat pe care acestea îl oferă elimină disconfortul din timpul nopții și durerea de spate sau de articulații la trezire.

Pentru o experiență de somn completă, utilizează perne ortopedice, care sunt recomandate pentru adaptarea la forma capului și relaxarea zonei cervicale.

 

10. Durată îndelungată de viață

 

Saltelele ortopedice pot avea o durată îndelungată de viață, ce diferă în funcție de materialele utilizate la fabricarea lor. Pe Saltele-Online.ro găsești mai multe modele de saltele, cu o durabilitate variată.

Printre acestea se află salteaua ortopedică cu latex și spumă de memorie, ce are o grosime de 20 de centimetri și beneficiază de o garanție de 10 ani. Inedit la această saltea este îmbinarea spumei memory cu latexul și placa 3D spacer, ce permite o bună circulație a aerului.