CELE MAI IMPORTANTE SFATURI PENTRU UN SOMN ODIHNIOR

CELE MAI IMPORTANTE SFATURI PENTRU UN SOMN ODIHNIOR

Ne petrecem aproximativ 33% din viata dormind. Nu e de mirare ca somnul are un impact major in activitatea noastra de zi cu zi. Daca nu dormim suficient, suntem mai irascibili, ne enervam mult mai repede, avem energie scazuta si rezultatele muncii noastre intarzie sa apara. Pentru a veni in ajutorul dumneavoastra, expertii magazinului nostru de saltele au intocmit o lista cu cele mai importante sfaturi pentru un somn odihnitor. Iata care sunt acestea:

  •         Limitati orele de somn din timpul zilei – chiar daca va simtiti obositi pe parcursul zilei, incercati sa nu dormiti mai mult de o jumatate de ora. Daca simtiti sa dormiti mai mult in timpul zilei, este pentru ca nu dormiti suficient pe timpul noptii, iar acest obicei trebuie schimbat.
  •         Renuntati la cofeina – ati mai auzit acest sfat, dar este nevoie sa-l repetam. Incercati sa nu serviti bauturi cu cofeina inainte cu aproximativ 8 ore inainte de a dormi.
  •         Faceti miscare in fiecare zi – un program de antrenament regulat va ajuta sa va reglati programul de dormit si sa va bucurati de un somn de calitate. Cu toate acestea, incercati sa nu practicati sport inainte cu cel putin 2 ore inainte de somn, deoarece adrenalina va poate tine treji pe timpul noptii. 
  •         Pastrati o temperatura mai joasa in camera – temperatura optima pentru un somn odihnitor este situata intre 15 si 23 grade Celsius. Asadar, incercati sa nu aveti o camera foarte calduroasa, deoarece v-ati putea confrunta cu tulburari de somn.
  •         Verificati salteala pe care dormiti – o data cu trecerea timpului, salteaua de pat sufera modificari din punct de vedere structural, acumuleaza transpiratie, piele moarta si milioane de acarieni, care pot cauza diferite afectiuni. Daca salteaua dumneavoastra este mai veche de 8 ani, acum este momentul sa o schimbati cu o saltea noua, care ofera un suport adecvat organismului dumneavoastra, permite o buna circulatie a aerului, elimina mirosurile neplacute si transpiratia si previne afectiunile. Pe www.saltele-online.ro va asteptam cu cea mai variata gama de saltele, alegeti-o pe cea care se potriveste nevoilor dumneavoastra!
  •         Dormiti pe o perna potrivita – tipul de perna pe care ar trebui sa-l utilizati trebuie corelat cu nevoile organismului dumneavoastra si pozitiile in care dormiti. Pentru a evita durerile de gat, perna trebuie sa asigure alinierea naturala a gatului cu coloana vertebrala.
  •         Faceti plimbari in aer liber in timpul zilei – expunerea la lumina soarelui permite productia de Vitamina E care va ajuta sa dormiti bine. In plus, activitatea in aer liber va oboseste si promoveaza somnul.

Incepeti chiar de azi sa tineti cont de sfaturile expertilor in saltele si veti reusi sa va imbunatatiti somnul si stilul de viata, dar si sa va cresteti productivitatea pe parcursul zilei!