De ce să alegi o saltea din latex natural?

De ce să alegi o saltea din latex natural?

Vrei să îți schimbi salteaua, iar cele din latex se numără printre opțiunile luate în considerare? Ei bine, acestea își merită poziția în topul preferințelor tale, fiind perfecte pentru un somn odihnitor. 

 

O saltea din latex nu este doar confortabilă, ci și cu o durată îndelungată de utilizare, ce poate depăși 10 ani. Citește mai departe ce este latexul și care sunt avantajele pe care o astfel de saltea le oferă.

 

 

Ce este latexul natural?

 

 

Latexul este seva lăptoasă a arborelui de cauciuc și unul dintre cele mai elastice materiale din natură. Pentru a ajunge din formă lichidă în cea solidă, regăsită la saltele, este aplicată metoda Dunlop.

 

Aceasta constă în amestecarea latexului, care devine o spumă, ce este așezată apoi într-o matriță. Urmează adăugarea spumei într-un cuptor special, care o solidifică, pentru a fi trecută după aceea printr-o stație de spălare, unde sunt îndepărtate reziduurile. Blocul de spumă obținut se usucă cu aer fierbinte, iar apoi poate fi utilizat.

 

O altă metodă – Talalay – presupune transferul latexului într-o matriță, care este apoi sigilată și înghețată rapid. După înghețare, spuma este încălzită rapid, pentru a-și păstra forma solidă. Grație conținutului de latex, producerea acestor saltele nu are un impact negativ asupra mediului. 

 

 

Avantajele unei saltele din latex

 

 

Fie că optezi pentru o saltea memory, fie pentru una din latex, încă din prima clipă vei remarca confortul personalizat pe care îl oferă. 

 

Latexul conferă unei saltele proprietăți speciale, după cum poți observa în continuare. 

 

Menține coloana într-o poziție corectă

 

 

Te poți aștepta de la o saltea din latex să se adapteze la conturul corpului, pentru a-ți oferi un suport personalizat pe durata somnului. Ea reduce punctele de presiune și ameliorează disconfortul muscular. Ca atare, după o noapte petrecută pe acest tip de saltea, nu te vei trezi cu dureri de spate.

 

Grație structurii pe care o are, salteaua menține coloana vertebrală într-o poziție corectă și împiedică scufundarea oricărei părți a corpului.

 

 

Durabilitate ridicată

 

 

Achiziționarea unei saltele din latex este o investiție pe termen lung în calitatea somnului tău. Cu o durabilitate ce depășește un deceniu, aceasta își păstrează forma, oferindu-ți ani la rând același confort din prima zi de utilizare.

 

 

O bună circulație a aerului

 

 

Latexul este un material respirabil, care permite o bună circulație a aerului și previne supraîncălzirea. De aceea, te vei bucura de un somn răcoros, cu o temperatură constantă în timpul somnului.

 

 

Proprietăți hipoalergenice

 

Dacă ești o persoană sensibilă la alergeni, ai un motiv în plus să alegi saltele latex. Acestea nu colectează în interiorul lor acarieni, praf și bacterii. În plus, împiedică formarea mucegaiului, creând un mediu sănătos pentru dormit, fiind perfecte chiar și pentru cei cu alergii.

 

În ceea ce privește dezavantajele, saltelele din latex sunt mai grele, motiv pentru care poate fi dificil să le muți sau să le întorci. Cu excepția acestuia dezavantaj, ele sunt o alegere potrivită, eco-friendly, care îți conferă un nivel ridicat de confort. Mai mult decât atât, sunt printre cele mai rezistente saltele existente pe piață, oferindu-ți un bun raport calitate-preț.

Sursa foto: 
https://www.pexels.com/photo/open-curtain-833046/