Pernele din latex sau cu spumă de memorie: Ce modele să alegi?

Pernele din latex sau cu spumă de memorie: Ce modele să alegi?

Dacă în trecut pernele cu umplutură din puf sau pene erau în topul preferințelor, astăzi ele sunt detronate de modelele realizate din latex sau spumă cu memorie. Aceste materiale fac posibilă crearea unor perne anatomice, care se mulează după forma și greutatea capului și a gâtului.

 

Află mai departe ce avantaje îți oferă pernele din latex și spumă cu memorie, dar și ce modele poți alege pentru a te bucura de un somn odihnitor.

 

 

Pernele din latex

 

 

Latexul este un material natural, obținut din seva arborelui de cauciuc, utilizat la producerea de saltele și perne, deopotrivă. El este folosit sub formă de bloc, la pernele cu un nivel ridicat de fermitate sau mărunțit, la cele cu o fermitate medie.

 

Datorită faptului că acesta este natural, pernele din latex sunt biodegradabile și rezistente la acarieni. În plus, ele asigură o bună respirabilitate, având o structură celulară deschisă.

 

Pe Saltele-Online.ro găsești mai multe modele de perne din latex, care oferă un confort ridicat pe durata somnului. Ele au o formă anatomică și se remarcă printr-o elasticitate ridicată, care se menține vreme îndelungată. Mai mult decât atât, acestea sunt potrivite pentru întreaga familie.   

 

În cazul copiilor, îți recomandăm o pernă din latex cu o densitate mai mică, ce se adaptează la greutatea lor redusă. Aceasta este sigură chiar și pentru copiii care dorm pe burtă, susține coloana vertebrală și permite un transfer rapid al umidității.

 

Pentru un control mai bun al temperaturii poți alege o pernă din latex cu capsule Cool Gel. Având excelente proprietăți de răcire, gelul absoarbe și elimină căldura, îmbunătățind confortul din timpul somnului.

 

 

Perna cu spumă de memorie

 

 

De la crearea ei, în anii ’60, spuma vâscoelastică a inovat producerea de perne și saltele, făcând posibilă crearea unor modele confortabile, ce personalizează experiența de dormit.

 

Prin urmare, perna cu memorie este o alegere potrivită tuturor pozițiilor de somn, se adaptează formei capului și menține o aliniere corectă a coloanei vertebrale. Datorită susținerii adecvate, folosirea unei astfel de perne ameliorează durerile de spate și asigură un somn confortabil.

 

Dacă vrei să îmbini efectele aromoterapiei cu avantajele spumei de memorie, poți utiliza perna Aromatherapy. Aceasta este o alegere excelentă pentru a favoriza un somn odihnitor, grație săculețului de lavandă.

 

Substanța activă a lavandei este recunoscută pentru efectele ei de echilibrare a sistemului nervos și reducere a stresului. Lavanda este utilizată de secole pentru a ameliora insomnia, nervozitatea și migrenele.

 

Tot în magazinul nostru găsești o pernă destinată pentru două poziții diferite de somn – Memory Latex - perfectă pentru persoanele care dorm pe o parte, dar și pentru cele care dorm pe spate, oferind o susținere corespunzătoare.

 

Atât pernele din latex, cât și cele cu spumă de memorie, au o durată de viață îndelungată, își păstrează forma după utilizări repetate și elimină punctele de presiune, pentru a permite relaxarea mușchilor din zona cervicală.

 

Alături de o pernă ergonomică, mai ai nevoie de o saltea cu memorie, cu un nivel de fermitate adaptat greutății tale corporale și poziției de dormit, pentru a-ți îmbunătăți considerabil calitatea somnului.