Saltele pentru copii: Ce criterii să iei în considerare atunci când le alegi?

Saltele pentru copii: Ce criterii să iei în considerare atunci când le alegi?

Există multe aspecte pe care le iei în considerare atunci când amenajezi o cameră pentru copii, iar alegerea saltelei ocupă o atenție deosebită. Cei mici petrec o mare parte a timpului dormind și au nevoie de o saltea confortabilă, care să le ofere suportul necesar pentru o dezvoltare armonioasă.

Începe căutarea saltelei potrivite pentru nevoile micuțului tău, înțelegând câte tipuri de modele există pe piață și ce avantaje îți oferă fiecare. Ia în considerare apoi cele mai importante criterii de care să ții cont, pe care ți le prezentăm în continuarea acestui articol.

 

Tipuri de saltele

 

În funcție de materialele din care saltelele sunt confecționate, se evidențiază patru tipuri destinate copiilor, după cum urmează:

 

  • Saltea din fibră de cocos

Fibra de cocos este un material natural, cu proprietăți antifungice și antialergice, perfect pentru copii. Aceasta permite realizarea unor saltele durabile și confortabile, care oferă celor mici un suport blând, dar ferm și favorizează menținerea unei temperaturi adecvate pe durata somnului.

Poți alege saltele din fibră de cocos pentru copii încă din primul an de viață. Dacă îți dorești o saltea pentru bebeluși, îți recomandăm Salteaua Bebe Cocos, care conține fibre de cocos și plăci de latex.

Acestea au rolul de a preveni acumularea umezelii. Salteaua dispune și de o husă lavabilă antialergică, care poate fi îndepărtată și spălată cu ușurință.

O altă variantă disponibilă în magazinul nostru – Salteaua Cocos Combi – îmbină fibra de cocos cu ELIOCEL – un material asemănător latexului, care asigură o bună circulație a aerului și un confort sporit.

 

  • Saltea cu spumă de memorie

Spuma de memorie se numără printre cele mai apreciate materiale utilizate la fabricarea saltelelor. Aceasta este potrivită pentru adulți, dar și pentru copii.

Alege o saltea cu spumă de memorie, grație suportului adecvat al corpului și a durabilității crescute. În plus, ea este potrivită pentru copiii care împart același pat, datorită faptului că spuma absoarbe mișcarea.

 

  • Saltea cu arcuri

O altă alegere inspirată de saltele pentru copii este cea cu arcuri, însă este important să ții cont de câteva aspecte, înainte de achiziționare. Sunt de preferat saltelele cu arcuri din oțel, cu o fermitate medie, invelite individual, pentru o durabilitate ridicată.

Nu de puține ori, saltelele se transformă în trambulinele preferate ale copiilor, motiv pentru care durabilitatea lor este esențială.

 

  • Saltea cu latex

O alternativă la fibra de cocos este latexul, datorită faptului că este tot un material natural, cu proprietăți antibacteriene. Latexul este obținut din seva arborelui de cauciuc și se numără printre cele mai rezistente materiale.

La aceste saltele latex mai poți aprecia circulația bună a aerului, prin care împiedică acumularea umezelii și creează un mediu sănătos pentru odihnă.

Un model care poate fi potrivit pentru bebelușul tău este Salteaua Bebe Latex, care asigură o susținere corectă a coloanei vertebrale și este ușor de curățat, grație husei detașabile.

 

Criterii importante în alegerea saltelei pentru copii

 

Acum că ai aflat ce tipuri de saltele pentru copii există, îți poți îndrepta atenția către criterii importante în alegerea unui model potrivit, care să răspundă nevoilor copilului tău.

 

  • Fermitatea corespunzătoare

Fermitatea este importantă la o saltea pentru copii, deoarece dacă este prea moale sau prea fermă afectează postura și nu susține adecvat coloana vertebrală a copilului, care este în dezvoltare.

Mai mult decât atât, saltelele de proastă calitate se adâncesc la mijloc, la aproximativ un an de utilizare, afectând odihna copilului. Prin urmare, pentru copiii cu o greutate de până la 55 de kilograme, o saltea cu o fermitate moale spre medie este potrivită.

 

  • Dimensiunea saltelei

Dacă alegi o saltea pentru bebeluși, poți opta pentru dimensiunea 60 X 120 cm sau 70 X 140 cm, în funcție de cea a pătuțului utilizat. Pe Saltele-Online.ro îți punem la dispoziție saltele pentru copii în ambele dimensiuni.

Pe măsură ce copiii cresc, alege saltele de 90 X 190 cm, 90 X 200 cm sau 140 X 190 cm, acestea din urmă fiind perfecte pentru cei care au un somn mai agitat.

 

  • Durabilitatea

Unii părinți preferă să investească într-o saltea cu o durabilitate mică, mai ales în cazul bebelușilor, dat fiind faptul că o vor înlocui pe măsură ce cel mic crește. Cu toate acestea, este indicat să investești în saltele rezistente, din materiale de calitate, care să nu se deterioreze repede.

Saltelele de o calitate slabă pot forma adâncituri și denivelări, ce afectează confortul copilului.

 

  • Absorbția la mișcare

Unele saltele, precum cele din spumă de memorie, oferă o absorbție ridicată la mișcare. Acest aspect este important, mai ales în cazul copiilor care împart același pat.

 

  • Huse detașabile

Curățarea saltelelor este importantă. De aceea, îți recomandăm să alegi un model cu husă detașabilă, care se poate spăla și reutiliza. În plus, husa contribuie la protejarea saltelei.

La aceste criterii se adaugă preferințele copilului tău, poziția lui de somn și greutatea, care cântăresc enorm în alegerea saltelei potrivite.

 

Sursa foto:
https://unsplash.com/photos/a-bedroom-with-a-bed-and-bookshelves-r-WEg5FmOrc