Toppere cu spumă de memorie sau latex: Care sunt cele mai bune?

Toppere cu spumă de memorie sau latex: Care sunt cele mai bune?

Topperele adaugă un plus de confort saltelei pe care o folosești și oferă un suport personalizat în timpul somnului. Printre materialele utilizate la fabricarea lor se remarcă spuma cu memorie și latexul, grație avantajelor oferite.

Dacă vrei să afli mai multe despre cele două, descoperă în continuare care sunt principalele lor caracteristici.

 

Ce este spuma cu memorie?

Unele dintre cele mai bune saltele de pat sunt realizate din spumă cu memorie. Aceasta mai este cunoscută sub denumirea de spumă vâscoelastică și este obținută din spuma poliuretanică. Ea a fost creată în anii ‘60 de către inginerul aeronautic Charles Yost, pentru a îmbunătăți siguranța aeronavelor.

Spuma poliuretanică este combinată cu diferite substanțe chimice, pentru a-i conferi elasticitate și vâscozitate. De aceea, aceasta se adaptează la conturul corpului tău și revine apoi la forma inițială.

Grație acestor proprietăți, spuma cu memorie a inovat producerea saltelelor și a topperelor, făcând posibilă fabricarea unor modele durabile și confortabile.

 

Caracteristicile latexului

Latexul poate fi sintetic, natural sau mixt. Cel natural este obținut din seva arborelui de cauciuc, care parcurge procesele Talalay sau Dunlop, prin care se transformă în spuma densă și fermă, utilizată la fabricarea saltelelor și a topperelor.

Datorită modului de fabricare, produsele de dormit din latex sunt prietenoase cu mediul și sunt apreciate de persoanele care pun preț pe sustenabilitate.

 

Avantajele unui topper cu spumă de memorie

Alege toppere cu spumă de memorie, dacă îți dorești o experiență de somn personalizată, întrucât acestea se vor adapta la forma corpului tău. Ele îți asigură o aliniere corectă a coloanei vertebrale și contribuie la ameliorarea durerilor de spate.

Pe Saltele-Online.ro găsești toppere ce pot fi confecționate în orice dimensiune și înălțime dorești, cu o densitate de până la 80 de kilograme/m3. Acestea sunt ușor de împachetat și de transportat, putând fi utilizate atât acasă, cât și în concediu.

Alte calități ale spumei cu memorie includ rezistența îndelungată și izolarea mișcării. Prin urmare, topperele de tip memory foam pot fi utilizate ani la rând, fără să își modifice proprietățile. În cazul în care ai un somn agitat, vei aprecia faptul că nu propagă mișcarea și te poți mișca în voie, fără să îți deranjezi partenerul.

Nu în ultimul rând, topperele cu spumă de memorie sunt hipoalergenice și împiedică acumularea prafului, a acarienilor și a altor alergeni.

 

Prin ce se remarcă topperele din latex?

Topperele din latex pot oferi o durabilitate mai mare decât cele din latex și sunt organice. Procesul de recoltare a sevei arborelui de cauciuc nu are un impact negativ asupra mediului înconjurător.

De asemenea, acestea oferă un sprijin ferm, fiind potrivite persoanelor care folosesc o saltea moale și își doresc un plus de suport. Totodată, ele pot fi utilizate fără probleme de cei cu alergii, întrucât cauciucul este un material hipoalergenic, care nu colectează alergeni.

În magazinul nostru găsești toppere cu latex, ce urmează curbura corpului și oferă un confort sporit, îmbunătățind considerabil calitatea somnului.

Indiferent de tipul de topper ales, acesta poate fi utilizat la orice pat sau canapea, fiind perfect pentru a îmbunătăți considerabil calitatea suprafeței de dormit.